Dongguan Blade Peak CNC Knife Co.,Ltd

Nyheter

Fördelar med NC-blad
Släpp tid: 2020-07-23 09:39:03  träffar: 6

1. NC-bladets skärprestanda måste vara stabil och pålitlig.

För närvarande används CNC-bladhållbarhet vanligtvis för att utvärdera skärverktygens kvalitet. Ju längre NC-bladets hållbarhet är, desto bättre är NC-bladets skärprestanda. Men när man klipper en bunt av samma delar kan CNC-bladmaterialet och arbetsstycksmaterialet inte vara helt detsamma, och vissa faktorer som slipkvalitet kan inte kontrolleras strikt, så även under samma förhållanden kan hållbarheten hos CNC-bladet ändras fortfarande slumpmässigt. Därför, förutom genomsnittsvärdeindexet för NC-bladets hållbarhet, bör tillförlitlighetsindex TP för NC-bladet också anges. Det har blivit nyckelindex för att välja NC-blad.


2. Pålitlig spånbrytning och spåntagning.

Det numeriska styrbladet måste kunna bryta eller rulla spån pålitligt, det vill säga skärkontroll. Varje stationsutrustning på CNC-maskinverktyget. Det finns många CNC-blad installerade, som har stor kapacitet och många chips. Därför, vid skärning av plastmetall, är det nödvändigt att kontrollera chipet att inte linda in det numeriska styrbladet, arbetsstycket och processutrustningen, kontrollera chipet att inte stänk, säkerställa operatörens säkerhet, påverkar inte injektionen av skärvätska , påverkar inte placering och transport av delar, repa inte den bearbetade ytan, så att spånet är lätt att rengöra. Numeriskt kontrollblad med spår eller spånbrytningsblock, eller spaltskärning eller vibrationsskärningsåtgärder används för att förbättra spånbrytningen effekt.


3. Den bör ha hög precision.

Den geometriska dimensionen hos den skärande delen av NC-bladet bör vara liten och noggrannheten och stabiliteten bör bibehållas efter upprepad lastning och lossning.


4. Snabbbyte och storjustering.

NC-bladet bör kunna bytas ut snabbt eller automatiskt, och det ska ha funktionen att styra och justera storleken eller den automatiska kompensationsanordningen för verktygsslitage, för att minska drifttiden för justering av verktygsbyte

23.jpg


Tidigare: No

Nästa: Varför är icke-standardverktyg ...